Масштабні пожежі через російські обстріли в Харківській області: 18 гектарів лісу відновить не вдасться

Пожежі в Харківській області внаслідок обстрілів з Росії

У Харківській області після чергової хвилі обстрілів з Росії почалися великі пожежі. Про це повідомлено в Головному управлінні Державної служби з надзвичайних ситуацій (ДСНС).

7 квітня під обстрілами російських снарядів потрапив житловий сектор в центрі Харкова. Кілька осередків пожеж спалахнули, зокрема гаражі та автомобілі. Вогонь охопив площу близько 40 квадратних метрів, і рятувальникам вдалося ліквідувати пожежу о 14:19.

У селі Казача Лопань через обстріли згорів приватний житловий будинок площею 80 квадратних метрів. В селі Кругляківка Куп’янського району снаряд потрапив у будинок, який загорівся на площі 120 квадратних метрів.

Також унаслідок обстрілів загорілося 1000 квадратних метрів трав’яного покриття в Дергачах. Для ліквідації пожежі були залучені спеціалізовані підрозділи ДСНС.

В цілому, рятувальники змогли ліквідувати 33 пожежі на екосистемах, які охопили приблизно 18 гектарів території. Пожежники продовжують боротьбу з вогнем і ліквідацію наслідків обстрілів, щоб зменшити шкоду від руйнівних атак.