Полтавщина: зниження ДТП, але зростає кількість смертельних випадків і аварій з участю велосипедистів

Стан безпеки на дорогах Полтавщини за перший квартал 2024 року

З початку січня по квітень 2024 року на Полтавщині сталося 242 дорожньо-транспортні пригоди (ДТП), що на 1,1% менше, ніж у минулому році. Однак кількість загиблих внаслідок аварій зросла на 10%, досягнувши 33 осіб. Ще 309 людей отримали травми. Особливу тривогу викликає збільшення на 92% кількості ДТП з участю велосипедистів.

Зазначений капітан поліції Богдан Дячук вказав, що головними причинами ДТП з постраждалими є перевищення швидкості, порушення правил маневрування та переходу перехрестя, а також керування транспортними засобами у стані алкогольного сп’яніння.

З початку року сталося 17 ДТП з участю дітей, що на 6% більше, ніж у попередньому році. Двоє дітей загинули. Заступник начальника управління превентивної діяльності на Полтавщині, майор поліції Богдан Мелешко, підкреслив важливість батьківського контролю за дітьми під час їхнього відпочинку, особливо під час шкільних канікул. Він також наголосив на важливості дотримання правил дорожнього руху та використання світловідбиваючих елементів як на одязі, так і на велосипедах у темний час доби.

У квітні патрульна поліція спільно з дорожніми комунальними службами та залізницею провела весняний огляд доріг та залізничних переїздів. Порушення були зафіксовані стосовно догляду за автодорогами, встановлення дорожніх знаків та навіть розмітки доріг. Для підвищення безпеки на дорогах у регіоні було встановлено 16 камер фото- та відеофіксації порушень правил дорожнього руху.