Президент Естонії закликає посилити військову допомогу Україні перед загрозою Путіна

Кая Каллас закликає НАТО посилити підтримку Україні

Прим’єрка Естонії, Кая Каллас, висловила серйозне занепокоєння щодо майбутньої ситуації в Україні та закликала союзників з НАТО посилити свою військову підтримку для запобігання потенційному вторгненню Росії. Її супроводжувала серйозна хвилююча тон Єстонія вже вкладала великі фінансові і матеріальні ресурси в військові зусилля України, надаючи понад 1% свого ВВП у вигляді допомоги. «Якщо інші країни НАТО приєднаються до нас у цьому зусиллі, Україна матиме шанс на перемогу», — підкреслила вона.

Проте, вона також зазначила, що наразі не існує запасного плану у випадку можливої поразки України. «Ми не маємо альтернативного варіанту в разі перемоги Росії, оскільки наша головна мета — це допомогти Україні відбити будь-яке можливе вторгнення», — заявила Каллас.

Також вона наголосила на важливості прийняття України до НАТО. «Не варто впадати у відчай. Перемога України не означає лише відновлення території. Якщо Україна стане членом НАТО, навіть без повного відновлення території, це буде перемога, оскільки вона буде під захистом НАТО», — додала вона.