Суд засудив колишнього працівника прокурорами Харківської обласної прокуратури

Винуватець у співпраці з державою-агресором отримав відповідну реакцію суду

У Харківській області проводилися слідчі дії, що дозволили суду визнати 42-річного чоловіка винним у пособництві державі-агресору відповідно до ч. 1 ст. 111-2 Кримінального кодексу України. За це йому було призначено покарання у вигляді 10 років позбавлення волі та заборони займати посади, пов’язані з виконанням функцій держави, місцевого самоврядування та на державних підприємствах залізничного транспорту України на строк 12 років, з конфіскацією майна.

Що міг загадати колабораціоніст?

Провину чоловіка довели прокурори шляхом того, що під час окупації міста він прийняв пропозицію російських військових працювати на підприємстві, що було захоплене ворогом. Він обіймав посаду «начальника бази топлива та нафтопродуктів виробничого підрозділу Локомотивного депо Куп’янськ» на підприємстві «Куп’янська залізнична дорога».

Наслідки співпраці з окупантами

Під час цього періоду він передавав окупантам паливо-мастильні матеріали, які були збережені на території підприємства, сприяючи таким чином ворожим діям. За цю діяльність йому виплачували заробітну плату в російських рублях. На початку 2023 року він був затриманий правоохоронцями.