Терористичні атаки: свіжі обстріли Миргороду та Полтавщини

Ракетна атака на Миргород

Опівдні 15 червня у Миргороді на Полтавщині вибухнули ракети під час повітряної тривоги. Російські терористи випустили дві ракети типу Х-59 по місту. Цю інформацію поширили у Telegram Повітряні сили ЗСУ та інші моніторингові канали. Місцеві жителі також підтвердили інформацію для «Суспільного».

Інші напади на об’єкти в Україні

Раніше, 9 червня окупанти обстріляли Миргород ракетами з тактичної авіації РФ з північно-східного напрямку. І 7 червня Полтавський район потрапив під ракетний обстріл. З-під завалів приватного будинку витягли жінку у вкрай важкому стані.

Медики майже добу боролися за її життя, але напередодні вона померла. Усього внаслідок атак РФ пошкоджено понад 50 приватних будинків.

Президент Володимир Зеленський про ситуацію

Президент Володимир Зеленський повідомив, що окупанти щомісяця використовують 3200-3500 керованих авіабомб, спрямованих виключно на удари по цивільному населенню та інфраструктурі з метою вселення страху серед людей і змушення їх виїжджати.

Інші напади на населені пункти України

14 червня окупанти обстріляли та завдали авіаударів по ряду населених пунктів Харківщини. Руйнування та пошкодження зазнали житлові будинки, сільгосппідприємство та адмінбудівля.

15 червня окупанти атакували Дніпропетровщину за допомогою дронів-камікадзе та артилерії. Під обстрілом опинилися Нікополь, Покровська та Мирівська громади.

Також за минулу добу росіяни обстріляли 18 населених пунктів Херсонщини, включаючи обласний центр. Вони стріляли по житлових кварталах, завдавши пошкоджень житловим будинкам, автомийці та автомобільному гаражу.