Українські військові досліджують модифікації морських дронів Magura V5

Представник ГУР Міністерства оборони України Євген Єрін розповів про перспективи модифікації та використання морських дронів Magura V5

У відповідь на запитання ведучого про можливі модифікації Magura, Євген Єрін розповів про активну роботу над підвищенням потужностей безпілотників на різних напрямках для забезпечення ефективності ураження цілей на воді і в повітрі.

Він також підкреслив важливість ефективного використання морських дронів для досягнення перемоги на всіх фронтах, наголосивши, що Magura V5 може діяти на відстані до 800 км, відкриваючи широкі можливості для оборонної стратегії України.

Також було зазначено, що нова модифікація Magura може переносити ракети Р-73 з інфрачервоною системою самонаведення, які успішно використовуються в бойових умовах.

У травні українські ударні морські дрони Magura V5 взяли участь у успішних атаках на корабельно-катерні склади Росії в окупованому Криму. Також ГУР вивчає можливість протидії окупантів в Азовському морі з використанням безпілотників Magura, повідомляє ArmiaInform.