Конфлікт з китайськими компаніями через перевезення їсти у танкерах

Скандал в китайських компаніях через перевезення харчової олії разом з пальним

Дві великі китайські компанії Sinograin і Hopefull Grain and Oil Group опинились в центрі скандалу через обвинувачення у перевезенні харчової олії в тих самих танкерах, що й пальне, без відповідних процедур очищення. Про це повідомляє CNN.

Минулого тижня в виданні Beijing News з’явилася стаття, що танкери, призначені для перевезення пального та рідких хімікатів, також використовувалися для перевезення харчових продуктів, таких як кулінарна олія та соєва олія. Існує серйозний ризик для здоров’я від споживання такої олії, забрудненої хімічними речовинами, що може призвести до навіть незворотних ушкоджень органів, включаючи печінку та нирки, за словами місцевих експертів, які висловились у CCTV.

Ці новини викликали значний резонанс у Китаї, що змусило державу втрутитися. Управління безпеки харчових продуктів оголосило про створення міжвідомчої групи для розслідування ситуації. Заявлено про намір суворо покарати винних відповідно до закону.

Sinograin та Hopefull Grain and Oil Group заявили про початок внутрішніх розслідувань та обіцяли припинити співпрацю з перевізниками, які порушують правила безпеки.