Скандал навколо ТРЦ Ocean Mall: проблеми з тунелем метро в Києві

Ситуація з метро в Києві — останні новини

З 9 грудня 2023 року в Києві закрили на ремонт частину синьої лінії метрополітену через необхідність термінового ремонту на перегонному тунелі між станціями «Деміївська» та «Либідська».

У січні голова Офісу трансформацій Максим Бахматов повідомив, що частина синьої лінії метро, яку закрили на ремонт, може відновити роботу через кілька років.

18 січня директор «Київського метрополітену» Віктор Брагінський заявив, що економічно обгрунтована тарифна ставка на проїзд у столичному метро у 2024 році становить понад 30 гривень.

Архітектор розповів про стан тунелю під Метро «Либідська»

Один із факторів, що вплинув на стан тунелю синьої лінії в районі «Либідської», — це будівництво ТРЦ Ocean Mall з порушенням будівельних норм, заявив у інтерв’ю «Телеграфу» архітектор, активіст та голова КМЦ «Українське товариство охорони пам’яток історії та культури» Анатолій Фролов.

Він вважає, що реальний термін для запуску повноцінного руху поїздів між «Либідською» та «Деміївською» буде 2026 рік.

«Якщо вони хочуть викопати новий тунель, то це буде не 2025-й, а, скоріше за все, 2026 рік, коли саме і запустять рух по цій ділянці. Тому що там є серйозна проблема. На сьогодні багато хто каже, що це вина Януковича, адже за його каденції будували той ділянку і запускали нові станції у бік житлового масиву «Теремки». Але є геологія, і в цій ситуації потрібно знайти первинну причину, чому сталася ця аварія», — розповів він.

За словами архітектора, одним із факторів, що вплинули на стан тунелю синьої лінії в районі «Либідської», є будівництво ТРЦ Ocean Mall з порушенням будівельних норм. Він підкреслив, що при будівництві будинків або споруд вони не повинні перетинати межі «червоних ліній».

«Архітектор, що це спроектував, порушив норми. У місті навіть на балконах не можна робити великі розміри, які б виступали за «червоні лінії», — пояснив Фролов.