Apple у зіткненні з «дуже серйозними» проблемами ЄС

Питання щодо Apple

У компанії Apple є низка «дуже серйозних» питань у рамках широких правил Європейського союзу, заявила голова конкуренції Маргрете Вестагер у вівторок у спілкуванні з CNBC, на тлі повідомлень про те, що регулятори готують звинувачення проти виробника iPhone.

У березні Європейська комісія, виконавчий орган ЄС, розпочала розслідування щодо Apple, Alphabet і Meta за новим законодавством ЄС про технологічні ринки, яке набуло чинності цього року.

Розслідування включає кілька питань щодо Apple, включаючи те, чи блокує технологічний гігант можливість бізнесам повідомляти своїх користувачів про дешевші варіанти продуктів або про передплати поза App Store.

«У нас є кілька питань щодо Apple; я вважаю їх дуже серйозними. Я була дуже здивована, що у нас можуть бути такі підозри щодо невідповідності Apple», — сказала Вестагер в інтерв’ю CNBC.

Apple не відповіла негайно на запит CNBC щодо коментарів.

«Вони дуже важливі, оскільки багато хороших бізнес-процесів відбуваються через App Store, через платіжні механізми, тому звичайно, хоча я можу сказати, що це не те, чого очікували від такої компанії, ми будемо здійснювати контроль з точністю так самої високої пріоритетності, як і з будь-яким іншим бізнесом», — додала вона.