ХАМАС звинуватив Нетаньягу у спробі зірвати переговори з Ізраїлем

ХАМАС не відступає від переговорів з Ізраїлем

ХАМАС не відступає від переговорів з Ізраїлем про припинення вогню в секторі Гази, заявив один з високопоставлених чиновників угруповання в інтерв’ю для Reuters.

За словами політичного офісу ХАМАС Іззата Ель-Решіка, прем’єр-міністр Ізраїлю Беньямін Нетаньягу намагається перешкодити зусиллям арабських посередників та Сполучених Штатів досягти угоди про припинення вогню. «Ескалація ударів з боку ізраїльського уряду має на меті зірвати переговори щодо припинення конфлікту», — зазначив він.

У заяві ХАМАС також зазначено про нові удари Ізраїлю по Газі, в тому числі по табору переміщених осіб на півдні анклаву. За даними CNN, через цю атаку загинуло щонайменше 90 палестинців. Ізраїль стверджує, що цей удар був спрямований на військового командира ХАМАС, який мав відношення до організації атаки 7 жовтня 2023 року.

Раніше Reuters повідомляв з посиланням на єгипетські джерела, що переговори про припинення вогню в секторі Гази призупинені до моменту, поки Ізраїль не покаже серйозне ставлення до процесу. Джерела вказали на «внутрішній розбрат» серед ізраїльських посередників.