Україна збила новий тип камікадзе-дронів Росії над Києвом

Вночі російська армія вперше використала новий безпілотник для атаки на Київ. За даними Командування Збройних Сил України, з 16 запущених противником літальних апаратів, силам ППО вдалося збити 13 камікадзе-дронів типу Shahed-136 і один невідомий літальний апарат.

Фотографія збитого безпілотника

Учора вдень у мережі з’явилася фотографія збитого безпілотника, який відрізняється від Shahed-136. За словами українських військових, цей дрон рухався на висоті 20-30 метрів і, ймовірно, належить до класу камікадзе.

Додаткові фотографії літального апарату

Журналістам з Defense Express вдалося отримати додаткові фотографії цього літального апарату, який має розмах крил до 4 метрів, квадратну форму фюзеляжу та оперення на балках. За зовнішніми ознаками, збитий безпілотник схожий на ZALA 421-20, який відноситься до класу розвідувальних.

Дослідження літального апарату

Зараз дрон перебуває на дослідженні українськими фахівцями для визначення його технічних характеристик та можливостей. Компанія-виробник та компоненти, використані для зборки цього літального апарату, будуть ідентифіковані найближчим часом.