як приготувати суші вдома без коврика

Як приготувати суші вдома без коврика

Суші — це традиційна японська страва, яка складається з рису, риби, морепродуктів та овочів. Ця страва завоювала популярність по всьому світу, і багато людей хочуть навчитися готувати суші вдома. Але що робити, якщо у вас немає спеціального коврика для суші? Не біда! Ми покажемо вам, як можна приготувати цю смачну страву без коврика.

Основною складовою суші є рис. Найкраще використовувати спеціальний суші рис, але відмінно підійде і звичайний круглий рис. Варимо його згідно інструкції на упаковці, додаємо відціджену рисову оцет і цукор, суміш добре перемішуємо.

Тепер обираємо інгредієнти для начинки. Можна використовувати будь-які морепродукти (лосось, тунець, креветки), овочі (огірок, авокадо, морква) та соуси (соя, васабі). Нарізаємо всі інгредієнти на смужки або кубики.

Тепер переходимо до найцікавішої частини — скручування роликів без коврика. Беремо плівку для їжі та кладемо на неї аркуш норі з вареним рисом. Рівномірно розподіляємо рис по поверхні норі, залишаючи невеликий вільний край зверху.

Додаємо начинку з акуратно нарізаних інгредієнтів на середині аркуша норі. Тепер починаємо скручувати рулон, користуючись плівкою для їжі як коврик. Обмотуємо рулон плівкою та натискаємо легко, щоб скрутити ролик. Потім вирізаємо рулон на шматки з гострим ножем.

І ось вони, ваші смачні суші готові! Підайте іх на столик з соєвим соусом, васабі та маринованим імбиром. Тепер ви можете насолоджуватися цією чудовою стравою прямо вдома, навіть якщо у вас немає спеціального коврика для суші. Bon appétit!